"Hamster"

Jag har alltid varit lite som en hamster, sparar och sparar. Jag planerar och tänker långt framöver, fast det sägs att bekymra dig inte för morgondagen eller lev idag, i morgon kan det vara försent.

Att hamstra började nog när jag flyttade hemifrån för drygt 30 år sedan, hade väl inte så mycket pengar så när något som jag brukade äta var billigt köpte jag och la upp ett litet lager.

Detta fortsatte under min och familjens år utomlands, även då var väl inte ekonomin på topp och vissa tider var det svårt att få tag på råvaror pga inbördeskrig etc. Utegångsförbud och stängda affärer hjälpte väl till att man fick fortsätta hamstra, då mest ris, mjölk- och vällingpulver, socker, konserver osv...

På hemmaplan med stor familj och många goda vänner, fortsatte detta. Storpack av det som gick att köpa. Storhandling för att spara så mycket som möjligt, för av erfarenhet vet jag att besök på affären ofta blir bra mycket dyrare...

Men nu; Jag har god ekonomi om man jämför de senaste 30 åren, kan väl egentligen köpa vad jag vill utan att tänka så mycket vad det kostar. Trots det fortsätter jag att hamstra, hälsa på mig och öppna skafferiet, kylskåpet eller frysen så får du se, mat för ett kompani eller 1-2 månaders förbrukning. Som t.e.x häromdagen fick vi hem en halv gris, så gott med fläskkött, bara det att vi köpte en halv gris före jul också och den finns det flera bitar kvar av.

Vad ska jag göra?? Jo, nu ska jag bara äta, äta, inte handla mer utan spara pengar...
så jag kan få nöjet att hamstra längre fram igen :).

Älskar er alla / kramar

RSS 2.0